Regional policy of the EU in Spain (by the example of the Сohesion Fund) - Yeskendirov, A.A.; Smagulova, G.M. (Ye.A.Buketov Karaganda State University Publishing house, 2010)
Макалада Біріктіру Қоры мысалында ЕуроОдақтың Испаниядағы аймақтық саясаты қарастырылған. Ол арқылы мемлекеттік жəне жеке ұйымдардың Біріктіру Қорынан қаржыландырылған əр түрлі жобалар көрсетілген. ЕуроОдақтың Испаниядағы аймақтық саясатына сараптама жасай отырып, мақаланың авторлары ЕуроОдақтың бұл бағдарламасы Испанияда өзінің тиімділігін көрсетті деген тұжырым жасаған. В статье рассматривается региональная политика ЕС в Испании на примере деятельности Фонда Сплочения. Показаны разного рода проекты, реализующиеся государством и частными организациями, финансируемые из бюджета фонда. Анализируя региональную политику ЕС в Испании, авторы пришли к выводу, что данная программа доказывает свою эффективность.
Keywords: policy of the European Union; Spain; Сohesion Fund; Community; financial instruments; regions of the Europe; programs; knowledge economy