Гуманистік идеялардың әлеуметтік педагог қызметіндегі рөлі: Е.А. Букетов мұрасы - Торебаева, А.Р. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2025)
Бұл мақалада Е.А. Бөкетовтың гуманистік идеяларының қазіргі әлеуметтік педагогикадағы орны мен маңызы қарастырылған. Ғалымның «адам – ең жоғарғы құндылық» қағидасы әлеуметтік педагогтың кәсіби іс-әрекетінде маңызды тұғыр ретінде талданады. Әлеуметтік педагог қызметіндегі гуманизм принциптерінің оқушылардың әлеуметтенуіне, олардың тұлғалық дамуына ықпалы көрсетіледі. Сонымен қатар, қазіргі қазақстандық мектеп тәжірибесінде гуманистік идеяларды қолданудың бағыттары айқындалады.
Keywords: Е.А. Букетов мұрасы; Е.А. Букетов