Сөзжасам саласындағы туынды сөз бен туынды түбір мəселелері - Пірімбетов, Т.Т. (ҚарМУ басп., 2014)
Мақалада қазіргі қазақ тілі білімінде өзекті саналатын сөзжасам саласындағы туынды сөз бен туынды түбір мəселелері қарастырылды. Автор кейбір ғылыми еңбектердегі пікірлерге талдау жасай отырып, морфология мен сөзжасам салалары бойынша терминдік қолданыстарда бірізділіктің жоқтығын анықтады. Морфологиялық жəне сөзжасамдық талдаулардың өзіндік табиғи қасиеттерін ерекшелеп көрсету үшін əр саланың өзіндік терминдік қолданыстары болуы қажет екендігін нақты мысалдар негізінде дəлелдеді.
Вопросы производного слова и производного корня в системе словообразования
Problems of the derivative word and derivative root in word formation system
Keywords: сөзжасам; морфология; туынды сөз; туынды түбір; негіз; негізгі түбір; түбірлес; морфологиялық пен сөзжасамдық талдау; термин