Абай шығармалары арқылы бастауыш мектеп оқушыларының оқырмандық қызығушылықтарын қалыптастыру - Жаканова, Р. («Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті» КЕАҚ баспасы, 2023)
Қоғамның қазіргі даму жағдайында Абай шығармалары арқылы бастауыш мектеп оқушыларының оқырмандық қызығушылықтарын қалыптастыру мәселесі өзекті болып отыр. Оқушылардың оқуға деген қызығушылықтарын қалыптастыру пән сабақтары арқылы жүзеге асыру туралы баяндалған.Кітаптарды мұқият оқып шығу, кітаптарға ой жүгірту – бұл адамның сезімдері мен қасиеттерін дамыту мен жетілдірудің сөзсіз, жалпыға бірдей танылған құрал.
Keywords: Абай шығармалары; оқырманның қызығушылық; бастауыш мектеп оқушысы; бастауыш сынып оқушысының жеке басы; оқу дағдыларын қалыптастыру