Кең таралған пайдалы қазбаларды геологиялық зерттеуді, барлауды және өндіруді мемлекеттік реттеу жай-күйіне шолу - Едигеев, О.Ж. ("Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті" КЕАҚ баспасы, 2022)
берілген мақалада кең таралған пайдалы қазбаларды геологиялық зерттеуді, барлауды және өндіруді мемлекеттік реттеу жай-күйі сипатталған. Кең таралған пайдалы қазбаларды геологиялық зерттеуді, барлауды және өндіруді мемлекеттік реттеудің ағымдағы жағдайы және мемлекеттік қолдау тетіктері, соған қатысты ұсыныстар көрсетілген. Жер қойнауын игеруде және өндіру барысындағы экологиялық талаптарды сақтау бойынша ұсыныстар берілген.
Keywords: кең таралған пайдалы қазбаларды геологиялық зерттеуді; барлауды және өндіруді мемлекеттік реттеу; экология; жергілікті атқарушы орган