Этносоциальный аспект социальной работы - Баймуканова, М.Т.; Боброва, В.В.; Кендирбекова, Ж.Х.; Сакаева, А.Н. (Изд-во КарГУ., 2012)
Мақалада мəдени ортаға индивидтің қосылуы тұлғаның этноəлеуметтену процесінде маңызды бөлігі ретінде қарастырылады. Асоциалды мінез-құлықта этножағымсыз құбылыстың қабілетін жəне этноортада əлеуметтік жұмысқа қарым-қатынасын анықтайтын басты мəселелері жеке зерттелген. Өз ортасында қалыптасқан шарттарға, оның мəдениетаралық жəне ішкі мəдени этнобайланысына, əрбір жеке тұлғаның отбасылық тəрбиесіне этноəлеуметтік тəуелділігі көрсетілген. Белсенді этникааралық өзара қарым-қатынасы жəне этникалық құбылысқа қарамастан, азаматтың əлеуметтік қорғалуы бойынша этноəлеуметтік жұмыстың ерекшеліктері сипатталған. The article consider how ethnic socialization of personality as important part of the individual's inclusion into the culture of society. the main issues determined the possibility of ethnonegative phenomena of anti-social nature and caused the appeal to social work in ethnic environment are distinguished. the dependence of the ethnic socialization of individual from conditions created by the society itself and its attitude to intercultural and intracultural ethnic contacts, family education of each separate individual are shown the peculiarities of ethnic-social work for the effective interethnic interaction and social protection of citizens regardless of their ethnic origin.
Keywords: социальная работа; этносоциальный аспект