Қазіргі қазақ тіліне шетелдік лексиканың кіру жолдары - Қожахметова, Г.А. (ҚарМУ баспасы, 2010)
Мақалада кірме сөздердің тілге ену жолдары мен сипаты қарастырылды. Келесі мəселелер: кірме сөздердің тілдегі ассимиляциялануы, олардың тілдің грамматикалық құрылымына жəне фонетикалық нормасына бағынуы, олардың өз мағынасын өзгертуі мен қабылдаған тілдің сөздік құрамына қандай өзгерістер əкелгені сөз болады.
Пути ввода иностранной лексики в казахский язык
Ways of introduction of a foreign lexis into the Kazakh language
Keywords: тілдің сөздік құрамы; үш тілдік тұғыр саясаты; тілдердің өмір сүру; даму барысы; ағылшын тілінен енген сөздер; кірме сөздердің фонетикалық жəне грамматикалық ассимиляциясы