Мультимедиалық жəне инновациялық технологиялар интеграциясы негізінде математиканы оқыту əдістемесін жетілдіру - Қосыбаева, Ү.А.; Бертісқанова, К.Т.; Шегірова, Д.К. (ҚарМУ басп., 2014)
Мақалада жалпы білім беретін орта мектептерде мультимедиалық жəне инновациялық технологияларды қолданып, математиканы оқыту əдістемесін жетілдіру мəселесі қарастырылды. Авторлар мектептің техникалық жабдықталуы, жекелеп алғанда, Flash технологиясы мен HTML тілі негізінде математика сабағының тиімділігін арттыру жолдарын сипаттады. Арнайы компьютерлік бағдарламалар мен инновациялық технологиялардың көмегімен математика пəні мұғалімдерінің əдістемесін тиімді арттыру бойынша əдістемелік ұсыныстар келтірді. Жоғары оқу орнында кəсіби, педагогикалық маман дайындау мен орта білім жүйесі арасындағы байланысты көрсетті.
Совершенствование методики преподавания математики на основе интеграции мультимедийных и инновационных технологий
Improvement of a technique of teaching of mathematics on the basis of integration of multimedia and innovative technologies
Keywords: инновациялық технологиялар; мультимедиалық технологиялар; Flash технологиясы; HTML тілі; математиканы оқыту əдістемесі; арнайы бағдарламалар; арнайы сайт; автоматтандыру; электронды оқулық; анимация