Өндіріс шығындары: үстеме шығындар есебінің ерекшеліктері - Қалымбетов, Ө. (ҚарМУ басп., 2010)
Өндірістік шығындардың құрамындағы үстеме шығындар өнімді өткізуге байланысты бұйымның өзіндік құнын арттыратындығы көрсетілген. Алайда үстеме шығындардың ерекшеліктері қаржылық есеп тұрғысынан алғанда барлық жағдайда да ескеріле бермейтіндігі айтылған. Аталған тақырып Қарағанды қаласы, Резник көшесі, 24 үйде орналасқан «Нұрхан» ЖШС темірбетон бұйымдары зауытының мысалында ашылып жазылған. Мақала студенттерге, оқытушыларға жəне бухгалтерлік есепке қызығушылық танытатын барлық адамдарға оқу-тəжірибелік материал ретінде ұсынылған.
Производственные расходы: особенности расчета накладных расходов
Keywords: үстеме шығындар; өнім; бұйым; құн; материалдық шығындар; жабдықтаушылар; тасымалдаушылар; жанама еңбек; тура еңбекақы; өндірістік желі; тікелей өнім