Қазақстан Республикасында этнотуризмнің дамуын мемлекеттік қолдау - Ержанова, С.К.; Жамиева, М.Е. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Карағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2020)
Бұл мақалада аймақтық экономиканы тиімді дамыту үшін Қазақстанның этнографиялық дəстүрлеріне, тарихи ескерткіштері жəне рекреациялық əлеуетіне негізделген этнотуризмді, туризмнің жаңа тез дамып келе жатқан түрін қолдану мүмкіндігін талдауға əрекет жасалды. Туризмді ұйымдастырудың негізгі ресурстарының бірі – археологиялық объектілер. 217 Этнотуризм табиғатқа жағымды қызмет түрі бола отырып, дəстүрлі қолөнердің дамуын ынталандырады жəне жергілікті тұрғындар үшін табыс көздерінің бірі бола алады. Этникалық туризмнің мақсаты-қоршаған табиғи ортамен үйлесімді өмір сүретін адамдардың өмірімен, мəдениетімен, салт-дəстүрлерімен танысу. Этникалық туризмді дамыту мəдени мұраны сақтауға ықпал етуге жəне тұратын аумақтардың орнықты даму факторы болуға тиіс. Кілт сөздер: этнографиялық туризм, инвестиция, мəдениет,шетелдік туристер
Keywords: этнографиялық туризм; инвестиция; мəдениет; шетелдік туристер