Университет студенттерінің оқу жетістігін арттырудағы электрондық орта тиімділігі: физикалық химия пәні мысалында - Джаксыбаева, К.С.; Еспенбетова, Ш.О. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2025)
Білім берудің цифрлық трансформациясы жағдайында студенттердің академиялық табыстылығын арттыруға ықпал ететін электрондық білім беру орталарын енгізу ерекше маңызға ие. Осы зерттеу Қорқыт Ата атындағы Қызылорда университетінің екінші курс студенттеріне арналған "Физикалық химия" курсын оқытуда электрондық ортаны пайдаланудың тиімділігін бағалауға арналған. Зерттеу теориялық материалдарды, бейне дәрістерді, интерактивті тапсырмаларды және адаптивті тестілеу жүйесін қамтитын электрондық ортаны әзірленді. Бақылау және эксперименттік топтардың нәтижелерін салыстырмалы талдау электрондық ортаны қолдану студенттердің оқу жетістіктеріне оң әсер ететінін, олардың мотивациясын арттыратынын және академиялық гетерогенділік деңгейін төмендетуге ықпал ететінін көрсетті. Нәтижелер химияны оқыту процесіне цифрлық құралдарды біріктірудің орындылығын көрсетті.
Keywords: электрондық білім беру ортасы; физикалық химия; академиялық гетерогенділік; оқу үлгерімі; цифрлық трансформация