ХХ ғасыр басындағы қазақша оқулықтардың тілі туралы - Мажитаева, Ш.; Қалыбаева, С.Б. (ҚарМУ баспасы, 2010)
Мақалада ХХ ғасыр басындағы қазақ тілінде жазылған алғаш оқулықтар мен оқу құралдарының тілдік ерекшеліктері қарастырылды. Авторлар қазақ интеллигенциясының А.Байтұрсынов, М.Жұмабайұлы, Ж.Аймауытов сияқты көрнекті өкілдерінің оқу-əдістемелік еңбектеріндегі терминшығармашылық қағидаларына талдау жасады.
Лингвистические особенности учебников на казахском языке начала ХХ века
Linguistic peculiarities of the Kazakh textbooks of the early XXth century
Keywords: қазақша оқулықтар; ХХ ғасыр басы; терминология; қазақтың ұлттық ғылыми тілі; А.Байтұрсынов; терминжасам; М.Жұмабайұлы; Ж.Аймауытов