Мектеп жасына дейінгі балалардың эстетикалық тəрбиесінің ерекшеліктері - Əбілқасымова, Г.; Байлен, А.Н. (ҚарМУ басп., 2014)
Мақалада мектеп жасына дейінгі балалардың эстетикалық тəрбиесінің ерекшеліктері қарастырылған. Эстетикалық тəрбие беру арқылы мектеп жасына дейінгі балалар қоршаған ортадағы əсемдікті, үйлесімділікті көре білуге, алған əсерін көрсетуге, бейнелей білуге үйренеді. Баланы тəрбиелеуде əдебиет, музыка, бейнелеу өнері, еңбек сабақтарының маңызы зор жəне эстетикалық тəрбие ақыл-ой, адамгершілік, дене тəрбиелерімен тығыз байланысты екенін көрсеткен. Авторлар тəрбие жəне эстетикалық тəрбие мəселесіне көңіл бөліп, оған тиімді түсініктерді, олардың еңбекке əсемдік тұрғысынан қатынасы, өзіндік белсенді іс-əрекетімен байланысты екенін зерттеген.
Особенности эстетического воспитания детей дошкольного возраста
Eatures of aesthetic education of preschool children
Keywords: тəрбие; эстетика; эстетикалық тəрбие; тұлға; сұлулық; əсемдік; ақыл-ой; адамгершілік; əдебиет; музыка