Қазақ ономастикалық кеңістігіндегі бейресми кісі есімдерінің орны - Рахымберлина, С.Ə.; Жүнісова, М.Қ. (ҚарМУ басп., 2014)
Мақала қазақ ономатикалық кеңістігіндегі есімдердің түрлерін анықтауға арналған. Автор қазақ антропонимикасындағы ресми жəне бейресми есімдердің арақатысы, түрлері жəне өзіндік ерекшеліктері туралы ономаст-ғалымдардың пікірлерін негізге ала отырып, өзіндік көзқарасын білдіреді. Тарихи тұлға есімдерінен келтірілген мысалдар негізінде ресми-бейресми есімдер, негізгі-қосалқы есімдер, лақап-бүркеншік есімдердің ерекшеліктерін көрсетеді. Есімдердің ортақ жəне өзіндік ерекшеліктерін нақтылай келіп, оларды ажыратудың критерийлерін ұсынады.
Место неофициальных имен в ономастическом пространстве казахского языка
Place of informal names in onomastichesky space Kazakh language
Keywords: ономастикалық кеңістік; антропонимика; бейресми есім; қосалқы есім; лақап есім; бүркеншік есім; антропонимиялық «аталым»