Каратэ спортындағы тосқауыл қою мен қорғанудың негізгі түрлерін үйрету әдістері - Сатенов, Е.И.; Битабаров, Е.А.; Көпжасар, Б.Ж.; Мұстафаев, С.Ш. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Бұл мақалада каратэ спортындағы тосқауыл қою мен қорғанудың негізгі түрлерін үйрету әдістері, негізгі ұғымдардың аталуы қарастырылады. Каратэ спортындағы шабуыл кезінде қорғану түрлері баяндалады.
Methods of teaching the main types of blocking and defense in karate sports
Keywords: Карат-до; қорғаныс; шабуыл; тосқауыл қою; тәрбие; жарыс