Д.Исабеков шығармаларындағы «əйел» концептісінің вербалдануы - Əділова, А.С.; Хасенов, Б. (ҚарМУ басп., 2012)
Мақалада қазіргі қазақ жазушысы Д.Исабековтің шығармаларындағы «əйел» концептісінің репрезентациясы қарастырылды. Бір жағынан, ол əмбебап концепт ретінде ментальді əлем бейнесінің барлығына тəн болса, екінші жағынан, ол əлем бейнесінің ұлттық ерекшеліктерін де қамтиды. Концепт тілдегі лексикалық бірліктердің, түрлі сөздіктер материалдары мен мəтіндер көмегімен беріле алады. Жазушы «əйел» концептісінің инвариант жəне вариант типтерін вербалдаған.
Вербализация концепта «женщина» в произведениях Д.Исабекова
Keywords: əлем бейнесі; ментальді кешен; «əйел» концепті; танымдық тармақтар; ұлттық таным; инвариант; күшті əдеби мəтін