Роль предпринимательства в развитии сельского туризма - Ержанова, С.К. (Изд-во КарГУ, 2011)
Мақалада əр түрлі туристік қызметте қазақстандық жəне шетелдік азаматтардың талаптарын қанағаттандырудың кең мүмкіндіктерін қамтамасыз ететін қазіргі жоғары тиімді жəне бəсекеге қабілетті туристік кешен қарастырылады. Қазақстан Республикасында ауылдық туризмнің материалды-техникалық базасын дамыту үшін инвестицияларды тарту шарттары белгіленген. Ауылдық туризм саласындағы инвестициялық жобалар, əдетте, туристік объектердің құрылысында көрініс табады: демалыс үйлер, қонақ үйлер, шипажай. Мақалада туристерді орналастырумен айналысатын жеке кəсіпкерлердің саны жыл сайын артуда екендігі көрсетілген. Туристік əрекеттен түсетін кіріс мөлшері азайып жатқан жағдайда, кəсіпкерлер санының артуы қарапайым салық жəне шағын жəне орта бизнесті мемлекеттік қолдаумен түсіндіріледі. The article deals with modern high-performance and competitive tourist complex, providing ample opportunity to meet the needs of local and foreign citizens in a variety of tourist services. The conditions for attracting investments into the development of material base of rural tourism in the Republic of Kazakhstan. It should be noted that the investment projects in agriculture and tourism, as a rule, are in the construction of tourist facilities: holiday homes, hotels and motels. The paper shows that the number of entrepreneurs engaged in the placement of visitors increased almost every year. With the decline in revenues from tourism activities, in general, the increasing number of entrepreneurs is due to a simpler tax and general state support of small and medium-sized businesses.