Н.Ə. Назарбаев еңбектерінің тəуелсіз Қазақстан тарихының дереккөзі ретіндегі маңызы мен ерекшеліктері - Ахметшина, Г.У. (ҚарУ баспасы, 2021)
Қазақстан Республикасының тəуелсіздік тарихын зерттеп, зерделегенде зерттеушілердің көптеген деректерге сүйенетіні белгілі. Соның ішінде, əсіресе, тəуелсіздік тарихының басы-қасында болып, өз қолымен тарихымызды жасап, жаңғыртқан Қазақстан Республикасының Тұңғыш Президенті — Елбасы Н.Ə. Назарбаевтың еңбектерін түпнұсқалық дереккөзінде пайдалану өте маңызды. Н.Ə. Назарбаев еңбектерінің басым бөлігі ХХ ғасыр соңы мен ХХІ ғасыр басындағы объективті қоғамдық құбылыс — КСРО-ның ыдырап, тəуелсіз Қазақстанның қалыптасу кезеңінен мол мағлұмат береді. Елбасы еңбектерінің тəуелсіздік тарихының дереккөзі ретіндегі маңызы мен ерекшеліктері, тəуелсіз Қазақстан тарихының дереккөздерін жасаушы субъект — Н.Ə. Назарбаевтың қоғамдағы орны мен тұлғалық қасиеттеріне тығыз байланысты.
Значение и особенности работы Н.А. Назарбаева как источник истории независимого Казахстана
Significance of the work of N.A. Nazarbayev as a source of history of independent Kazakhstan
Keywords: Қазақстан Республикасы; Н.Ə. Назарбаев; тəуелсіздік тарихы; деректер