УФ-спектры и константы ионизации некоторых карборанилзамещенных нитроалканов и их производных - Казанцев, А.B.; Аксартов, М.М. (Изд-во КарГУ, 2011)
УК-спектроскопия, потенциометрлік титрлеу əдістерімен екіншілік нитронды қышқылдар жəне карбо- нилорынбасылған нитроалкандар мен хлорнитроалкандар синтезделген. Олардың физика-химиялық қасиеттері зерттелген. Синтезделген нитроалкандар мен екіншілік нитронды қышқылдар қатарының ионизация константасы анықталып, УК-спектрлі талдауы келтірілген. УК-спектрларында жұту сызы- ғының тəуелділігі жəне зерттелген қосылыстардың құрылуының орынбасар карборанды ядроның та- биғатына əсерінің ионизация константасы көрсетілген. The carbonyl-containing nitro and chlorinenitroalkanes, the secondary nitronic acid have been synthesized and their physicochemical properties have been studied by the UV spectroscopy and potential metric titration. The UV-spectra analyses have been done, ionization constants of some synthesized nitroalkanes and the secondary nitronic acids have been identified. Dependence of absorption bands in UV-spectra and ionization constants in the compounds investigated on their structure and affect of the nature of substituents in carborane nucleus have been shown.