О роли элементарной информатики при изучении информационных дисциплин - Шаяхметова, Б.К. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада ақпараттық пəндерді оқытудағы элементарлық информатиканың рөлі, сонымен қатар таңдап алынған тақырып бойынша əдістемелік нұсқауларды құру туралы мəселе қарастырылған. Мысал ретінде «Жергілікті есептеуіш желілер» тақырыбы алынып, ол педагогикалық тəжірибеленген, нығайтылған, біршама модификацияланған логикалық сараппен келтірілген. Ақпараттық жүйелер аймағындағы студенттерді кəсіби дайындау сұрақтары зерттелген. Əр пəннің жалпы дайындау жүйесіндегі рөлі сипатталып, тапсырманы шешудің əр түрлі деңгейдің күрделілігіне қарай базалық, арнайы, шығармашылық жолы ұсынылған.
Keywords: роль; элементарная информатика; изучения информационных дисциплин