Көркем мəтіндегі «автор», «баяншы», «əңгімеші» ұғымы - Кішкенбаева, Ж.Қ. (ҚарМУ баспасы, 2012)
Мақалада көркем шығармадағы баяншы жəне əңгімешінің ролі мен орны, олардың ортақ жəне ерекше белгілері қарастырылады. Мақала авторы баяншының кейіпкер бейнесін оқырманға жеткізу жəне оның өмір сүретін ортасын суреттеу шеберлігін баяндайды. Сонымен қатар кейіпкердің ішкі жан- дүниесін бере отырып, суреттеу шекарасынан өту шеберлігін де əңгімелейді. Сондай-ақ «автор бейнесі», «баяншы», «əңгімеші» ұғымдарына қатысты ресей жəне қазақстандық ғалымдардың жүргізген зерттеулері де зерделенеді.
Понятия «автор», «повествователь», «рассказчик» в художественном тексте
Keywords: баяншы ролі; əңгімеші орны; көркем шығарма; кейіпкер бейнесі; баяндау шекарасы; кейіпкердің ішкі жан дүниесі; ұғым; автор бейнесі