Халық ұлы туралы поэма - Жұмағали, З.; Жұмағалиева, Г. (ҚарМУ баспасы, 2012)
Мақалада қазақ поэзиясындағы Абай ақындық мектебінің көркемдік-эстетикалық бағыт-бағдары, шығармашылық қадамдарының ұлт тарихымен сабақтас тақырыптардағы маңызды ізденістері Көкбай Жанатайұлы шығармашылығы негізінде жан-жақты қарастырылды. Абай ақындық мектебінің айтулы өкілі Көкбай Жанатайұлының «Сабалақ» дастанының жазылуындағы ұлы сөз зергерінің шығармашылық ықпалы жəне Абылай сынды ұлы тұлғаның ұлт тарихындағы елдік тұғырының асқақтығын көркемдік жүйеде кейінгі кезеңге жеткізудің саяси-идеологиялық қысымдағы шырғалаңы əдеби-тарихи деректер негізінде екшеліп берілген.
Поэма о народном сыне
Keywords: Абылай заманы; Қоқан хандығы; Бұқар жырау; жоңғарлықтар; Абылай ханның дəуірі; елдің тəуелсіздігін сақтау; елдің тəуелсіздігін сақтау; фольклор материалдары