Қазақстандықтардың партизандар қозғалысына қатысуы - Қарсыбаева, Ж.А. (ҚарМУ басп., 2010)
Мақалада қазақстандықтардың Ұлы Отан соғысы жылдарында партизандық қозғалыстарға қатысуы қарастырылған. Партизандық отрядтардың жаудың материалдық-техникалық базасын, адам ресурстарын жоюлары басқыншылармен күресте басты факторлардың біріне айналған. Сонымен қатар осы тақырыпқа байланысты қысқаша тарихнамалық шолу берілген.
Участие казахстанцев в партизанском движении
Kazakhstan participated in the movement of guerrillas
Keywords: ҰОс; партизандар; партизандық отрядтар; партизандық қозғалыстар; жау тылы; фашизм; тарихи əдебиет; тарихнама; хабарламалар; мерзімдік басылым