Компанияның қаржылық тұрақтылығын қамтамасыз етудегі стратегиялық менеджмент - Мусабекова, А.О.; Қайыржан, А.Қ.; Шмидт, А. (Академик Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2024)
Компанияның қаржылық тұрақтылығын қамтамасыз етудің негізгі жолдары мен стратегиялық менеджменттің рөлі талданады. Қаржылық тұрақтылық ұйымның қызметін үздіксіз жүзеге асыруына, сыртқы және ішкі факторларға бейімделуіне мүмкіндік береді. Зерттеу компанияның қаржылық жағдайын нығайтуға бағытталған стратегиялық басқарудың негізгі әдістері мен құралдарын қарастырады. Сонымен қатар, қаржылық тұрақтылыққа әсер ететін заманауи қиындықтар мен оларды шешу жолдары ұсынылады. Қаржы стратегиялары, сондай-ақ бюджеттік басқару және инвестициялау мәселелері қарастырылады. Зерттеу деректері мен анализдер негізінде компаниялардың қаржылық тұрақтылықты қамтамасыз етудегі стратегиялық менеджменттің ролі анықталады. Стратегиялық менеджменттің қаржылық тұрақтылықты сақтаудағы рөлін анықтау және іс-тәжірибедегі тиімді құралдар мен тәсілдерді ұсыну.
Keywords: қаржы; стратегия; ресурс; инвестиция; инновация; тұрақтылық; блокчейн технологиясы; маркетинг