Аймақтық деңгейде денсаулық сақтау саласын басқару жүйесі - Акыбаева, Г.С.; Бекжан, Д.Д. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2021)
Мақалада Қазақстан Республикасындағы денсаулық сақтау жүйесіне қатысты пандемия кезіндегі мәселелер ашылған. Мәселелер субъектілерді басқару және жүйе субъектілерін қаржыландыру тұрғысынан берілген. Денсаулық сақтау жүйесіндегі оң үрдістер анықталды. Денсаулық сақтауды басқару жүйесін жетілдіру бойынша қажетті шаралар қарастырылған. Қазақстан Республикасының денсаулық сақтау саласын дамытудың 2020-2025 жылдарға арналған мемлекеттік бағдарламасына сәйкес 2025 жылға дейін негізгі міндеттер талқыланған.
Keywords: денсаулық сақтау; медицина; инфекция; емхана; жұқпалы аурулар; пандемия