Бастауыш сынып оқушыларының функционалдық сауаттылықтарын қазақ тілі сабақтарында дамыту - Матаева, А.Б.; Нургазиева, Н.М. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Мақалада бастауыш сыныптардағы қазақ тілі сабақтарында оқушылардың функционалдық сауаттылықтарын дамыту мәселесі қарастырылған. Қазақ тілі сабағында түрлі тәсілдемелер мен оқу әрекетін түрлі формада ұйымдастыру сипатталған. Функционалдық сауаттылықты дамытуға бағытталған тапсырмалар ұсынылады.
Keywords: бастауыш сынып; функционалдық сауаттылық; құзыреттілік; тапсырма