Қазақстан Республикасының қаржылық қауіпсіздікті қамтамасыз ету факторы ретінде мемлекеттік қаржыларды басқару - Сембеков, А.К.; Хұсайын, Ф. (Вестник Карагандинского университета, 2016)
Мақалада қаржылық қауіпсіздіктің қазіргі жағдайына баға берілген. Мемлекеттік қаржыларды басқаруда мəселелер анықталды. Мемлекеттік бюджеттің түсімдеріне, сыртқы қарыз бен ұлттық валюталық резервке салыстырмалы талдау жүргізілді. Ерекше мəн қаржылық қауіпсіздікті қамтамасыз ету үшін қаржы секторын тұрақтандыру қадамдарына бөлінді.
Keywords: қаржыны басқару; мемлекеттің қаржысы; мемлекеттік бюджет; бюджеттік үдеріс; мeмлeкeттiк бюджeттeн тыс қoрлaр; мемлекеттік борыш; Қaзaқстaн Рeспyбликaсының бюджeт жүйeсi; мeмлeкeттiк қoрлaр; мeмлeкeттiк бoрышты бaсқaрy; бюджeттiң шығындaры; салық салу; мемлекеттік бақылау