ПЕРЕКИСНОЕ ОКИСЛЕНИЕ ЛИПИДОВ ПРИ ХРОНИЧЕСКОЙ ИНТОКСИКАЦИИ ХЛОРИДОМ НИКЕЛЯ И ВОЗМОЖНЫЕ МЕХАНИЗМЫ ДЕЙСТВИЯ САЛСОКОЛЛИНА - Тусупова, Ж.Б. (Изд-во КарГУ., 2009)
Мақалада егеуқұйрықтардың никель хлоридымен улану кезіндегі қан плазмасындағы жəне эритроциттеріндегі липидтердің асқын тотығу реакциясына «Салсоколлин» препаратының əсер ету нəтижесі көрсетілген. Тотығуға қарсы белсенділікке ие ол препарат майлы пероксидация процесінің қарқындылығын бəсеңдетеді.
Keywords: перекисное окисление липидов; хронической интоксикации хлоридом никеля; возможные механизмы действия салсоколлина