Модернизация сетей абонентского доступа города Сарани - Закиев, Д.М.; Амочаева, Г.П. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақалада Саран қаласының абоненттік рұқсат етілуін Broad Access технологиясының көмегімен жетілдіру əдісі келтірілген. Желінің топологиясы қарастырылған. Коммутациялық шкафтардың есептеулері Pascal тілінде жазылған арнайы бағдарламаның көмегімен жүргізілді. Басқару жүйесі жəне сигнализация ретінде Softsvitch қолдану жоспарланып отыр. Абоненттік рұқсат ету жүйесін жетілдіру телекоммуникациялық қызмет көрсету аймағын кеңейтуге мүмкіндік береді. In this article described improvement of users accesses using the Broad Access technology in Saran town as example. The net topology is considered. The calculation of the communication boxes are made by the specifies program, written in a Pascal. Softsvitch is used as a signaligant managing system. In improvement of system of users accesses avows us to enlonge the amount of communication services.
Modernization of subscription access nets of Saran town