Жасанды интеллект: биология сабағындағы жаңа мүмкіндіктер. - Суатова, Т.Б. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды Университеті, 2025)
Қазіргі зерттеушілер зерттейтін ең өзекті мәселелердің бірі-білім беру процесін цифрландыру тақырыбына арналған сұрақтар. Білім беру процесінде жасанды интеллект мүмкіндіктеріне көп көңіл бөлінеді. Мақалада жасанды интеллекттің даму тарихы, оның биология сабағында білім берудегі рөлі сипатталған. Сондай-ақ білім берудегі жасанды интеллект мүмкіндіктері және оны білім беру процесіне енгізу тәуекелдері ұсынылған. Мақала мұғалімдерге, білім беру процесінің кураторларына білім беруде жасанды интеллект жүйелерін қолданудың маңыздылығын түсіну үшін қызығушылық тудыруы мүмкін, өйткені AI көмегімен білім беру процесінің тиімділігі туралы мәліметтер жиналады және талданады, оқу нәтижелерін одан әрі болжай алады.
Инновационные методы преподавания естественных наук
Keywords: жасанды интеллект көмегімен білім беруді жекелендіру; жасанды интеллектті бағдарламалау тілі; биология сабағында білім берудегі жасанды интеллект; жасанды интеллекттің пайда болу тарихы; personalization of education using artificial intelligence; artificial intelligence programming language; Artificial intelligence in education in biology lessons; the history of the emergence of artificial intelligence