Қазақстан Республикасындағы білім беру көші-қонының үрдістері - Мусина, С.Т. ("Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті" КЕАҚ баспасы, 2022)
мақалада басқа елдерде білім алу себебінен жастардың көші қоны саласындағы жағдай қарастырылады; қазақстандық студенттердің білім алу үшін жақын және алыс шетелдерге шығуы; шетелдік азаматтардың қазақстандық жоғары оқу орындарында оқу үшін келетін ұтқырлығы; COVID-19 пандемиясының білім беру көші- қонына әсері.
Keywords: білім беру көші-қоны; көші-қон; эмиграция; иммиграция; пандемия; көші- қон сальдосы