Қазақ тілі мен әдебиет сабақтарындағы функционалдық сауаттылық - Дәрібай, М.Т. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Бұл мақалада қазақ тілі мен әдебиет сабақтарында функционалдық сауаттылықты қалыптастыру мәселесі қарастырылады. Сабақ барысында оқушының фукционалдық сауаттылығын қалыптастыруға арналған тапсырмаларды әртүрлі әдіс-тәсілдер арқылы сабақты түрлендіре өткізу, оқушыға бағыт-бағдар беру арқылы оқушының өздігінен жұмыс жасауы және ізденуіне бағыттайды.
Keywords: қазақ тілі мен әдебиет сабақтарындағы функционалдық сауаттылық; өмірбен байланыс; әдіс-тәсіл; пәндік мақсат пен міндеттер