Цифрландыру жəне COVID-19: пандемия кезіндегі технологиялық трендтер - Сабыржан, А.; Ескендир, Н.Н.; Талғат, Б. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Карағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2020)
Мақалада COVID-19 пандемиясы жағдайында цифрландыруда жүзеге асқан негізгі технологиялық трендтердің дамуына тоқталып, оларды жүзеге асыруда туындаған мəселелер талқыланған.
Keywords: цифрландыру; COVID-19; пандемия; интернет сауда; роботтандыру; электронды төлем; қашықтықтан жұмыс істеу; қашықтықтан оқу; телемедицина; Big Data; бұлтты есептеулер; Заттар интернеті; блокчейн