Оксидные инкременты стандартной энтальпии образования сложных кислородсодержащих соединений - Оскембеков, И.М.; Шарипова, З.М.; Бектурганов, Н.С. (Изд-во КарГУ, 2012)
Оттекқұрамдас кристалды анорганикалық қосылыстар түзілуінің стандартты энтальпиясын есептеу үшін оксидтік икременттердің энтальпиялық жүйесі жасалды. Əдебиет мəліметтермен салыстыру мысалында анорганикалық заттар түзілуінің стандартты энтальпиясы ұсынылған оксидтік икременттердің энтальпиялық жүйесі негізінде есептеудің дəлдігі көрсетілген. Анорганикалық сульфаттар мысалында есептеудiң басқа əдiстерiмен салыстыру жүргізiлген. The paper presents the system of enthalpy oxide increments to calculate the standard enthalpy of formation of complex oxygen-containing crystalline inorganic compounds. The accuracy of the calculation of standard formation enthalpy of inorganic compounds is shown in comparison with literature data on the basis of the proposed system of oxide enthalpy increments. Comparison with other methods of calculation is shown in the example of inorganic sulfate.
Оxide increments of the standard formation enthalpies of oxygen-containing complex compounds
Keywords: оксидные инкременты; энтальпия; образование сложных кислородсодержащих соединений; сложные оксиды; неорганические сульфаты