Оңтүстік Қазақстандағы мемлекеттік діни саясаттың кеңестік үлгісі: тарихи талдау - Жақсылық, Е.Е. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2024)
Мақалада Қазақстанның оңтүстігінде жүргізілген мемлекеттік діни саясаттың кеңестік үлгісі қарастырылған. Автор Қазақ КСР-дағы дін саласындағы саясаттың кезеңделу мәселесіне көңіл бөледі. Сонымен бірге кеңестік мемлекеттегі діни саясаттың заңнамалық негізі зерттелген, яғни мемлекеттің дінге қарсы күресінің формалары мен әдістеріне талдау жасап, оның мұсылмандардың рухани өміріне тигізген кері ықпалына, кеңестік кезеңдегі Қазақстанның оңтүстігіндегі мемлекеттік діни саясатты жүзеге асырудың жолдары зерделенген.
Советская модель государственной религиозной политики в Южном Казахстане
The Soviet model of state religious policy in Southern Kazakhstan
Keywords: тарих; кеңістік тарих; діни сағат; ислам; идеология; діни қауымдар; діни басылар; дінге қарсы күрес