Кəсіби оқыту педагогтарын бейіндік мектепте кəсіпкерлік іс-əрекет негіздерін оқытуға даярлау - Өтебаев, И.С.; Сыздықова, Ə.И.; Қыпшақов, С.А. (ҚарМУ баспасы, 2011)
Мақалада мамандарды бейіндік мектеп жағдайында кəсіпкерлік іс-əрекет негіздерін оқытуға даярлау мəселелері қарастырылған. Бұл жағдай жалпы білім берудің жоғары сатысында бейіндік оқытуға көшіп отырған бүгінгі таңда өте көкейтесті. Кəсіпкерлік іс-əрекет түрлері талданған. «Бейіндік оқыту», «бейіндік мектеп» ұғымдарының мағынасы ашылған. Бейіндік мектепте кəсіпкерлік негіздерді ұйымдастырудың кейбір өзекті бағыттарын жетілдіру тəсілдерінің мазмұны айқындалған.
Подготовка будущих педагогов к обучению основам предпринимательской деятельности в профильной школе
Keywords: болашақ мамандар; жобалау əдісі; жобалау мəдениетін қалыптастыру; кəсіби қызмет; педагогикалық технологиялар; еңбек нарығының талаптары; оқыту технологиясы; бейіндік мектеп; кəсіпкерлік іс-əрекет; кəсіби оқыту педагогтары