Студентоцентрированность как необходимая характеристика современного образовательного процесса - Юлина, Г.Н.; Рабаданова, Р.С.; Кутеева, В.П. (Изд-во КарГУ., 2012)
Мақалада авторлар болашақ маманның кəсіби құзыреттілігін қалыптастыру құралы ретінде эмоционалды қобалжуды есепке алу жəне жаңа білім беру жүйесін дамыту негізі болып табылатын оқытудың қазіргі технологияларын қолдану мүмкіндігіне ерекше назар аударады. Социомəдени кеңістік жəне болашаққа ұмтылу сезімі бар контекстінде өмірге қабілетті, мəдени-үйлесімді дамыған тұлғаны қалыптастыруды қамтамасыз етуде студенттерді оқытуда тұлғалық-бағдарлы тұрғыдан ең алдымен құзыреттілікті қолдануды ұсынады, оқытудағы инновациялық процеске белсенді қатысушы ретінде жоғарғы мектептің рөлінің толассыздығын көрсетеді. The article focuses on the need to use the authors of modern educational technologies, which are the basis for development of new educational system and accounting of emotional feelings, as a form of professional competence of the future specialist. An integral part of higher education as an active participant of the innovation process of education, which first of all involves the use of the competence, personality — oriented approaches in teaching students, providing the formation of cultural and productive individual who is able to live in the context of social and cultural space and having a sense of perspective.
Keywords: подготовка студента; современной общеобразовательный процесс; практический умение; навыки; студентоцентрированность