Əлеуметтік педагог қызметінің психологиясы - Мұқанова, С.Н.; Нығметова, Ж.Т. (ҚарМУ басп., 2012)
Мақалада ғылым жəне тəжірибедегі əлеуметтік педагог қызметінің психологиялық негізі мен мазмұны қарастырылды. Əлеуметтік педагогика қызметінің негізінде кəсіби қызметті қамтамасыз ететін қағидалар айқындалды. «Психикалық» жəне «психологиялық» ұғымдарының əлеуметтік педагог қызметіндегі алатын орны анықталды. Педагогика ғылымындағы əлеуметтiк-педагогикалық компонент мəнiнiң қазiргi анықтамасы баяндалды. Психоəлеуметтік жұмысының мазмұны, сонымен қатар балалар мен жасөспірімдердің нақты социум жағдайындағы білім алуы, тəрбиесі, дамуы мен өзін-өзі жетілдіру сұрақтарының мəні ашылды. Түбегейлi орын əлеуметтiк-педагогикалық қызметiнің ғылым жəне нақты тəжiрибедегі ерекшелiгiн, құрылымын, бағыттарын қарастыруға берілген.
Психология деятельности социального педагога
The psychology of the activity of a social pedagogue
Keywords: əлеуметтану; психология; əлеуметтік педагог; əлеуметтік психология; білім беру; оқытушы; педагогикалық қызмет; əлеуметтік педагогика; тəрбие; əлеуметтік орта