ИСПОЛЬЗОВАНИЕ СРЕДСТВ ПРОГРАММЫ MATHCAD ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИИ ОПТИМАЛЬНОЙ ПАРТИИ ЗАКАЗА И ЗАПАСОВ - Турдыбекова, К.М.; Шульгина-Таращук, А.С. (Изд-во КарГУ, 2009)
Мақалада материалдық ресурстарды пайдалануды талдауда MathCAD бағдарламасын қолда- ну көрсетілген. Қорларды басқару теориясы жұмыстың негізгі бөлігі болып табылады. Кəсіп- орын жұмысының ақырлы нəтижелерінің барлығы қорларды тиімділеуге тəуелді. Қорларды тиімді басқару арқылы кəсіпорынның капиталының айналуын жылдамдатуға, пайданы өсіру- ге, қорларды сақтауға, кететін ағымдық шығынды азайтуға, капиталдың кейбір бөлігін, ағымдық шаруашылық қажеттіліктерін бөлуге мүмкіндік береді. In the article the analysis of use of material resources with application of means of program Math- CAD on an example of a finding of optimum party of the order and stocks is shown. Storekeeping is the important and responsible site of work. All end results of activity of the enterprise depend on an optimality of stocks. Efficient control stocks allows to accelerate a turnover rate of the capital and to raise its profitableness, to reduce current expenses for their storage, to liberate from current economic circulation a capital part.