Исследование характеристик полиэтилцианоакрилатных наночастиц с капреомицина сульфатом - Жапарова, Л.Ж.; Тажбаев, Е.М.; Буркеев, М.Ж.; Кажмуратова, А.Т.; Ван Херк, А.М. (Изд-во КарГУ, 2011)
Құрамына өкпе қабыну (туберкулезге) қарсы препарат «Капреомицин сульфаты» енгізілген полиэтилцианоакрилатты нанобөлшектердің физикалық-химиялық сипаттамалары зерттелген. Құрамында дәрілік заты бар және дәрілік затсыз полимерлердің салыстырмалы талдау нәтижелері бойынша капреомицин сульфатының қатысында полиэтилцианоакрилаттың термиялық деградациясы баяулайтыны көрсетілген. Алынған термогравиметриялық қисықтар мен ИҚ-спектрлері дәрілік заттың полимерлі матрицаға енгізілгенін дәлелдеді. Полиэтилцианоакрилатты капреомицин сульфатымен иммобилизациялау полимердің физикалық-химиялық параметрлерін өзгертеді. Physicochemical characteristics of polyethyl cyanoacrylate nanoparticles containing antitumor drug preparation capreomycin sulfate were investigated. According to the results obtained by comparative analysis of polymers with and without drug it was shown that thermal degradation of polyethyl cyanoacrylate slowed down in the presence of capreomycin sulfate. Obtained thermal curves and IR-spectra confirm incorporation of the drug preparation into polymer matrix. Immobilization of polyethyl cyanoacrylate with capreomycin sulfate changes physicochemical parameters of the polymer.