Диалог мəдениеттер тілдесуінің формасы ретінде - Ибраева, А.С.; Аязбекова, Б.К. (ҚарМУ басп., 2015)
Мақалада мəдени динамика үшін анағұрлым қажетті мəдени қарым-қатынас жасау формаларының бірі мəдениет сұхбаты туралы мəселе қарастырылды. Авторлар мəдениеттер сұхбатының деңгейлерін, түрлерін жəне типтерін, мəдениетаралық тілдесудегі коммуникативтік шиеленістердің себептерін қарастырды. Заманауи əлеуметтік мəдени жағдаятта адамның əлеуметтік мəдени жəне психологиялық аспектілерде бейімделуі оның қоғамға енуінің ажырамас бөлігі болып табылады жəне бейімделудің екі аспектісі де адамның интеграция стратегиясының артықшылығы мен табыстылығы туралы сеніміне байланысты деген мəселені тілге тиек еткен.
Диалог как форма общения культур
About dialogue as a form of culture of communication
Keywords: мəдениет сұхбаты; мəдени динамика; мəдениетаралық шиеленіс; мəдениет типі; психологиялық жəне əлеуметтік бейімделу; ұлттық рух; плюрализм; толеранттық; демократия; мəдениеттер теңдігін мойындау