Шетел тілді ерте жастан оқытудың шетелдік тəжірибесі - Кагазбаев, Ж.; Копжасарова, У.И.; Төлеужан, А.Т.; Хамза, А.А. (ҚарМУ басп., 2019)
Мақалада Ресей, АҚШ, Англия, Франция, Швейцария жəне тағы басқа мемлекеттерде шетел тілін ерте жастан оқыту саласында жүргізілген бірқатар тəжірибелік зерттеулер нəтижелері қарастырылған. Осы саладағы ақпараттарды талдау негізінде шетел тілін ерте жастан оқытудың маңыздылығы, тиімділігі жəне қажеттілігі дəлелденді. Шетелдік тəжірибелік зертеулердің басым көпшілігінің нəтижесі бойынша қостілді тұлғада танымдық қабілеттер жиынтығы, біртілді тұлғаға қарағанда, жақсырақ дамитыны да тілге тиек етілген. Мақалада шетел тəжірибесін сараптаумен қатар, Қазақстанда тілдік білім беруді ерте жастан іске асырудың қазіргі жағдайы сипатталған.
Опыт зарубежных стран по раннему обучению иностранным языкам
The experience of early foreign language learning in overseas countries
Keywords: шетел тіліне ерте жастан оқыту; тəжірибе; зерттеулер; көпмəдениеттілік; дағды; мектепке дейінгі білім беру жүйесі