Синтез дивинилкетонов на основе ацетиленовых 1,2,5-триолов - Ли, М.Л.; Кенжетаева, С.О. (Изд-во КарГУ, 2010)
Лабораториялық жағдайларда жеңіл алынатын ацетиленді 1,2,5-триолдардан бірдей орынбасылған дивинилкетондардың препаративті қолайлы алыну əдісі өңделген. Түзілген көмірсутектердің дивинилкетондарға гидратациялану сатылары бір сатыға біріктірілген. There was elaborated the convenient method of obtaining equally substituted divinylketones from acetylene 1,2,5-triols which are available to synthesize in laboratory conditions. The method is a combination of reactions of forming of alkenylacetylene.
Keywords: дивинилкетон; триол; ацетиленовый; алифатический ряд; карбоциклический ряд; гетероциклический ряд; изомеризация; гидратация; синтез