Некоторые аспекты оценки конституционности объектов конституционного контроля - Ержанова, Ф.А. (Изд-во КарГУ, 2012)
Мақала конституциялық бақылау институтының қазіргі кездегі ахуалды мəселелерін шешу жолдарын іздеу мен дамуының ықтимал амалдарын шешуге арналған. Конституциялық нормалық бақылау конституциялық бақылау органдарының негізгі функцияларының бірі болып табылады. Мақалада конституциялық бақылау объектілерінің конституциялылығын бағалаудың конституциялық-құқықтық негіздері қарастырылады. Соның ішінде нормативтік актілердің, халықаралық шарттардың конституциялылығының шектері туралы мəселелерін қарастырудың Қазақстан Республикасының Конституциясы мен шет елдерді қарастыру амалдарына талдау жасалады. Автор Қазақстан Республикасының қазіргі таңдағы дамуындағы конституциялық қағидалардың алатын орнын құқықтық тұрғыда айқындаған. The article is devoted to finding a solution to current problems and future prospects of the institute of constitutional control. Constitutional norms checking is one of the main functions of the organs of constitutional control. The article describes the constitutional and legal basis for evaluation the constitutionality of the objects of constitutional review. In particular, it analyzes the approaches of the constitutions of the Republic of Kazakhstan and foreign countries to the issue of criteria of constitutionality of legislation and international treaties. The author also puts forward some proposals to make supplements in the constitutional legislation of the Republic of Kazakhstan.