Студенттердің дене дайындығының педагогикалық негіздері - Тыныбаев, Ж.Н.; Божиг, Е.Ж. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Дзюдо мен дзюдошылардың жеке қабілеттерінің қарқынды дамуы олардың қазіргі кезеңдегі спорттық қызметінің басты ерекшелігін көрсетеді. Бұл қызметтің маңызды нәтижесі дзюдоны спорт түрі ретінде дамытудағы оң нәтиже беруін санауға болады. Осыған байланысты дзюдошылардың спорттық іс-әрекетінің басты мақсаты үнемі интеллектуалды және дене даму, спорттық шеберлікті арттыруға ұмтылу, өз міндеттерін іс жүзінде жүзеге асыруға ұмтылу. Бұл ұстанымының мотвациясы дзюдошыларының спорттық шеберлікті арттыруға және жарыс барысында өз қабілеттерін көрсетуге деген ұмтылысы болып табылады.
Pedagogical foundations of students' physical fitness
Keywords: жалпы және арнайы дене дайындығы; дэюдошыларды оқыту; жаттығулардың теориясы; жаттығулардың әдістемесі; оқу-жаттығу үдерісі