Бастауыш мектептегі функционалды сауаттылықты қалыптастырудың заманауи әдістері - Абжанова, М.А. (Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті КЕАҚ баспасы, 2023)
Бұл жұмыста бастауыш мектепте функционалдық сауаттылықты қалыптастырудың заманауи әдістері қарастырылады. Бастауышта оқыту кезеңінде бастысы - әр баланың ойлау қабілетін талдау, синтез, салыстыру, жалпылау, жіктеу, қорытынды, жүйелеу, теріске шығару, шектеу сияқты логикалық әдістермен дамыту. Бастауыш мектепте функционалдық сауаттылықты сабақта қалыптастыруға логикалық әдістер деңгейіне сәйкес тапсырмалар көмектеседі
Keywords: функционалдық сауаттылық; тиімді формалар; оқытудың белсенді әдістері мен тәсілдері