Қазақстанның цифрлық трансформациясы - Таттымбетова, К.Т.; Ерназар, А.Ж.; Аман, А. (Академик Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2024)
Жаһандық экономикалық дамудың қазіргі үрдістері жағдайында цифрлық экономика елдің тұрақты өсімі мен бәсекеге қабілеттілігіне қол жеткізудің негізгі факторына айналды. Қазіргі уақытта Қазақстан Республикасындағы цифрлық экономиканың жай-күйіне талдау жүргізілді, оның ішінде экономиканың әртүрлі салаларындағы цифрландыру деңгейіне баға берілді. Цифрлық трансформацияның елдің әлеуметтік-экономикалық дамуына, сондай- ақ халықтың өмір сүру деңгейіне әсері зерттелді. Қазақстан үкіметі цифрлық экономиканы қолдау және ынталандыру бойынша әзірлеген стратегиялық бастамалар мен бағдарламалар, соның ішінде инфрақұрылымға инвестициялар, ақпараттық технологиялар мен халықтың цифрлық дағдыларын дамыту қарастырылған.
Keywords: цифрлық экономика; инфрақұрылым; даму; бәсекеге қабілеттілік; технология; ел; Қазақстан