Буль құрылымдарының арасындағы сəйкестіктер жəне Буль алгебраларының стоундық кеңістіктері - Жетпісов, Қ.; Базылжанова, А.С. (Қарму басп., 2011)
Буль алгебраларының қолданылуларын көрсету мақсатында математиканың əр түрлі салаларынан мы- салдар келтірілді. Формаль аксиоматикалық теориялар əдісінің пропедевтикалық тəжірибесін қолданып, Буль алгебралары класының абстракциялық анықтамасы негізінде мұндай ұқсастықты тео- ретико-жиындық, логико-алгебралық жəне теоретико-ықтималдық концепциялардың арасынан көруге болатындығы айқындалды. Мазмұндық деңгейде Буль алгебраларының көріністері туралы Стоун теоремасының пропедевтикасын беру арқылы мысалдарды таңдауда негізгі назарды табиғи теорети- ко-жиындық мазмұндағы мысалдарға аудардық. Стоун теоремасының қолданбалы мүмкіндіктері көрсетілді.
Соответствия между булевыми структурами и стоуновские пространства булевых алгебр
The correspondence between boolean structures and stones spaces of boolean algebras
Keywords: Буль алгебралар; стоундық кеңістіктер; гомоморфизм; изоморфизм; абстракция; конгруэнция; сигнатура; идеал; Цорн леммасы