Педагогикалық ғылым мен практиканың өзара қатынасы туралы мəселе - Болатбекова, А.Қ.; Жантуғанова, А.С. (ҚарМУ басп., 2015)
Мақалада педагогика мен практиканың жалпы өзара заңдылықтары қарастырылды. Авторлардың пікірінше, педагогикалық практика теорияға негізделуі керек. Бұл мəселеде зерттеушілер практика мен теория біртұтас ұғымды қалыптастырады деген қорытындыға келді. Тəжірибе көрсетуі бойынша, негізгі тапсырма адамзатқа білім беру болып табылады. Оқушылардың тұлғалық жəне оқытушы мен оқушы арасындағы гуманистік сенім қарым-қатынас құруды сақтау оқытудың басты міндеті болып табылады.
К вопросу о взаимодействии педагогической науки и практики
To the question of interaction of pedagogical science and practice
Keywords: ғылым; білім; тəрбие; болмыс; əдіс; зерделеу; адамиландыру; практика; тəжірибе; педагогикалық қызмет