Қазақстан мен Тəжікстанның сыртқы саясат концепцияларына салыстырмалы шолу - Мақашева, К.Н.; Назикбаева, А.Д. (ҚарУ баспасы, 2021)
Халықаралық қатынастар акторларының сыртқы саяси үдерістерде қабылдайтын шешімдерінің негізгі мəн-жайын түсінудің ең жақсы əдісі — акторлардың сыртқы саясаттағы ұстанымдарын анықтау. Ал сыртқы саясаттағы ұстанымдар тікелей сыртқы саясат концепциясында көрініс табады. Зерттеу жұмысының негізгі мақсаты Қазақстан мен Тəжікстан мемлекеттерінің сыртқы саясат концепцияларын салыстырмалы зерттеу. Жұмыс барысында екі елдің тұжырымдамалары бірнеше айнымалылар бойынша салыстырылып, ұқсастықтары мен айырмашылықтары талданған. Авторлар салыстырмалы жəне контент-анализ əдістерін қолданған.
Сравнительный анализ концепции внешней политики Казахстана и Таджикистана
Comparative analysis of the concept of foreign policy of Kazakhstan and Tajikistan
Keywords: сыртқы саясат; сыртқы саясат концепциясы; Қазақстан; Тəжікстан; басымдық; мүдде; аймақ